Indretning…også i din have

Del gerne - Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on Pinterest

Hvis man er så heldig at være den lykkelige ejer af et stykke med grønt, er hér også en oplagt mulighed for at indrette sin have…ligesom man går og drømmer om.

Der er tonsvis af muligheder, så man kan nemt style haven i den stil man man ønsker.

terrasseefter

Efter min mening skal haven være et sted uden stress og dårlig samvittighed…det skal være dit helt personlige frirum som kan bruges til nydelse og ren afslapning. Vær derfor ærlig overfor dig selv, når du ligger planer for din have og dens indretning.

ny_teaser

Hvor meget tid kan og vil du bruge på din have?
Det kommer jo aldrig til at hænge sammen hvis man drømmer om en rigtig prydshave med snorlige kanter hvis man har et krævende job og kommer sent hjem hver dag og ikke har tid til at gå i haven.
En sådan en have skal passes og plejes og er meget tidskrævende, en sådan have er jo fantastisk flot, men de fleste har bare ikke tiden til det.
Heldigvis er der mange slags haver, og der findes også dem der kræver lidt mindre arbejde og mere eller mindre passer sig selv.

Indret dit uderum med krukker

Oftes overtager vi jo vores have fra nogle andre, som har anlagt den.
Her må man jo finde ud af, om det er noget man vil overtage, eller om der skal gang i den helt store have ombygning. De fleste finder ud af at gøre haven til deres egen, uden at bruge mange penge på en anlægningsgartner osv. Krukker med blomster, små borde, bænke i træ, lanterner, puder og hynder i de gamle eller nye havemøbler, solsenge, fiskedam, sandkasser osv osv. Der er heldigvis mange nemme og hurtige indretningstiltag man kan gøre ved sin have, for at få den som man ønsker den.
Da vi købte hus i sin tid, fulgte der en meget fin have med, her var massevis af blomsterbede, roser, blomsterbuske, træer osv. Vi kunne godt se at her var lagt meget arbejde i denne flotte have året rundt, og det nød vi også godt af de første på år. Men da vi så havde brugt nogle år på at sætte huset i stand og var nået til haven, måtte vi erkende at vi med 2 små mindre børn, hverken havde tid eller lyst til at fortsætte i stilen.

getPic

 

Det vi havde brug for var, en sandkasse og et pusterum til de voksne, et sted hvor vi hele familien kunne være samlet, og hygge os med vores gæster om sommeren. Vi fik skabt lidt mere plads og nedbragt arbejdsbyrden lidt ved at fjerne nogle af alle de bede her var i haven. Ikke alle, men mange. Vi valgte så at beholde et stort staudebed, med masser af blomster og buske der kommer år for år, som giver en utrolig hygge og farverig stemning til haven. Så satte vi en sandkasse og fik lavet et hjørne med store træstubbe som både fungere som siddeplads rundt om bålet og som også kan bruges til “jorden er giftig” og andre sjove lege, plus at de ser enormt dekorative ud. Vi var så heldige at der allerede var anlagt en flise terasse, så her blev hurtigt indrettet en hyggekrog til mogenmad i solen og lune sommeraftner. Alt i alt fik vi efter et par år gjort haven til vores egen, og fik skabt et uderum som kan bruges af hele familien. En have som er på lyst basis, plejer jeg at sige, for hvis jeg har lyst til at lave havearbejde så nyder min have godt af det, og har jeg en dag bare lyst til at slænge mig i en havestol, sippe kølig hvidvin og se på mine unger lege…ja så gør jeg det…uden dårlig samvittighed overfor haven…det kan den nemlig sagtens tåle. Det var vore ønske, for vores have…hvad med din?

droemmen-om-en-have-p

At dyrke en have skal læres, uanset om man er til den romantiske afslappede have, hvor alt gror og er lidt vildt og tilfældigt eller om det er den stringente have med orden på alle bede og blomster.

Dertil skal det jo også siges, at en have jo er yderst levende, og man bliver ALDRIG færdig…her er altid noget der skal passes, gøres, klippes, vandes osv. Men man må jo bare finde et niveau som passer ind.

Urban-gardening-insp3

Det kan tage år, at lære sin have at kende, så man må have lidt tålmodighed.
Derfor er det allerbedste man kan gøre til at starte med, at VÆRE i sin have. Få styr på hvad man kan lide og hvad man ikke er vild med. Når først man har fået styr på “året” i sin have, er det meget lettere at finde ud af, at få den indrettet rigtig.

Bord-med-2-baenke

Det er bare om at være kreativ, hvadenten man vil indrette sin have med plads til børnene…eller børnebørnene, eller sine stauder og blomster, eller med plads til sin køkkenhave…eller måske lidt af det hele.

SONY DSC

 

Del gerne - Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on Pinterest