Ny inspiration til børneværelset

Del gerne - Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on Pinterest

Børneværelset…hmmm hvis man kunne, gad jeg godt at det så ud som i boligmagasinerne…døgnet rundt. Hvor den ene kreative ide afløser den anden, farverne passer sammen, hver ting har sin bestemte plads osv osv….boernevaerelse-indretning-bolig-delevaerlese-dreng-retro
Meeen når man først får de der vidunderlig børn, ved man også godt at det vist bare bliver ved drømmen.
For børn fylder…de leger og bruger tingene. At holde et flot børneværelse, er som at skovle sne mens det stadig sner, sådan føler jeg det tit. Men synes også, at det sagtens kan lade sig gøre at både børn og voksne synes om børneværelsets indretning.

boernevaerelse-indretning-bolig-delevaerlese-pige-dreng

Sjovt, spændende, hyggeligt og plads til leg – efter min mening er det, det et godt børneværelse skal kunne tilbyde.

Hold orden, med reoler og kasser, men ikke for mange regler, så bøjer ungerne af. Det skal være enkelt og nemt at rydde sit legetøj op. Masser af lys og luft…gulvplads er vigtigt, så ungerne kan skabe noget selv, fx en hjemmelavet hule under skrivebordet eller en monster lang togbane rundt i hele værelset.

kids2 (1)

Med små kreative ideer, kan det også lade sig gøre at gøre det personligt og spændende.
Brug gamle trækasser, sæt dem sammen og lad børnene male dem i deres ynglingsfarver, eller lade dem vælge mellem 2 eller 3 farver som du har valgt ud (så det måske matcher resten:) Put hjul under dem og brug dem til legetøj på gulvet. Eller kasserne kan hænges op på en sjov måde på væggen, og ungerne kan bruge dem til udstilling og hvad der nu ellers skal vises frem eller skal have en særlig plads.

leizyb-boernevarelse-indretning-1
Man kan også klippe bunden af en tomme mælkekartoner, rengøre dem og så lime dem sammen, dekorere dem med små tegninger eller tapetrester…vupti så har man en MEGET personlig sætterkasse.

101Pude pandaHvis man kan sy selv, eller kender nogen der kan, er det også oplagt at sy nogle sjove søde puder selv til børneværelset. Der findes rigtig mange sjove på nettet, “SØG og du skal finde”
Børnene vil elske disse søde og finurlige puder…og det bedste er, at at man da føler sig lidt særlig når nu man har sådan nogle flotte puder, som ingen andre har.

dsc05266
Man kan også sy sin egen sengerand.

Diy-gør-det-selv-projekt-lamper-pendler-boernevaerelset-globus-malene-marie-moeller-boligcouskidsDIY-fall-nature-mobile-21Hvis man har gamle lamper liggende, eller kan finde noget der kunne bruges på loppemarked, kan sådan en også hurtigt spraymales eller der kan limes dutter på den…gamle knapper eller ligende. En gammel globus med lys i, blev til to lamper over skrivebordet…fix ide ik?

Hvis man har helt små børn, og gerne vil hænge en uro op, så kan man i princippet hænge op hvad man har lyst til…billeder af familen, blade, små figurer osv. bare man lige sørger for at hænge den så barnet ikke river fat i den og kommer til at spise noget af den. Omvendt kan den sagtens hænge så barnet kan få glæde af, at røre og gribe ud efter det, der er spændende. Men så sørg for, at det er ting og sager der kan tåles at blive rørt ved og barnet ikke kan få noget galt i halsen.

boernevaerelset-drengevaerelse-bolig-indretning-interioer-design-delevaerelsejuniorseng-selvbyg-kc3b8jeseng-hc3b8jseng-bc3b8rneseng-prinsesse-bc3b8rnevc3a6relset-legevc3a6relset-indretning-mc3b8bler-seng-interic3b8r-design-indretning-boligciousHulebyggeri er bare sjovt, og det styrker barnets kreativitet. Lav jeres egen hule på værelset. Eller giv barnet mulighed for at bygge en selv, en madras på gulvet, masser af puder og tonsvis af gamle (eller nye:) tæpper og så er det bare at gå i gang.

Børn bliver inspireret af alle mulige ting, prøv som forældre at følge “barnets spor” og observer, lyt og snak med dit barn, om hvad det er interesseret i og hvordan de godt kunne tænke sig at deres værelse ser ud og hvad for nogle ting man skal kunne lave derinde. På den lange bane er det givet så godt ud, for ved at indrette værelset sammen med sine børn, bliver resultatet tit, at børnene så faktisk også gerne vil lege derinde…og det er jo skønt :)

Del gerne - Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on Pinterest