5 DIY kalenderlys

Del gerne - Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on Pinterest

finnsdottir-winter-stories-hjort-kalenderlys-stage

Julen 2015…Nedtællingen er begyndt :)

Det kan næsten ikke gøres hyggeligere, end at tælle ned til juleaften, med et kalenderlys.
December er en måned de fleste mennesker elsker (inklusiv mig selv) og nu skal der fuld smæk på hyggen, lysene, pynten og godterne. Desværre er der jo stadig en masse der skal nås, inden vi kan “smække stængerne op” og nyde freden. De sidste ting på arbejdet skal gøres færdig, der skal handles, købes julegaver og alle jule visitterne med glögg og æbleskiver skal overstås…og JA det kan godt blive lidt meget en gang imellem, men sådan er det nok nu engang og det er vel egentlig det der hører julen til! Hvert år lover jeg mig selv, at i år skal vi (læs: Mig) ingen “julestress” have, og lige lidt hjælper det, trods gode hensigter med at holde igen og sætte grænser. Men julen er jo hjerternes tid, og en tid hvor mange ser indad og det sætter tingene i perspektiv. Vi skal ikke kun være gode ved hinanden i julen…nej skam hele året. Nå…nok nostalagi fis herfra. Når det hele bliver lidt fortravlet herhjemme eller hvis man ikke har lyst til at sidde og “nørde” med dekorationerne, og kalenderlyset lige skal klares i en hurtig vending, lader jeg mig oftes inspirere af disse løsninger.

1. Den “Kreative”
Denne ide, er den mest brugte og den hurtigste!
Find et fad eller en stor tallerken, må gerne være lidt pæn at se på, derefter går man på jagt i julekassen, haven, Søstrene Grene, Tiger, Bilka og finder sager der kan ligges på. Det kan være alt lige fra grankogler, nødder, efterårets kastanier til julekugler, glitter og stads. Køb et lys gerne et godt stort et. Placer det på bakken, og lig så pynten rundt om…Færdig! Kom an Jul.
I den udvidet udgave, kan man starte med at ligge lidt staniol eller plastic i bunden og så ligge lidt frisk mos…det er enormt dekorativt og giver hurtig dekorationen et naturligt look.
Fra år til år kan man så gemme tingene, og selv bestemme hvad man nu har lyst at putte på – virkelig nem og hurtig løsning, og det kan ende med at blive så flot.      IMG_8350   IMG_33852. Den “Søde”
Et lys til hver dag. Hvis man ikke er til den helt store dekoration der fylder, kan man “nøjes” med at købe et par pakker hvide lange lys, evt skrive tal på 1-24 og så tænde et hver aften. Det er ekstra hyggeligt hvis man har en kurv eller fad hvor man fra starten samler alle 24 lys, så man kan se at de forsvinder efterhånden som decemberdagene går.
IMG_55423. Den “Enkelte”
Denne ide er også super hurtig, og er nok mest til typen som generelt har svært ved når det hele bliver lidt for julet…dette er en enkelt og meget stilren måde at gøre det på! De fleste store interiør design mærker har efterhånden også lavet et kalenderlys…så køb et, du synes godt om og som passer i farverne til dit smukke hjem. og stil det enten alene i en stage eller på et lille fad evt med et par kogler eller en lille gren…meget rent og fint.
330390_christmas_candle_2015_w_heima_candle_holder_1
det-nemmeste-kalenderlys4. Den “Barnlige”
Hvis man har en barnlig sjæl eller endda har børn i huset, er denne ide genial, nem og rigtig sød. Samme koncept med at “putte ting på fad” men her er der brugt noget af børnenes legetøj, fx Schleich dyre figurer, som er sat på en slags savanne – sjov ide
Hvis man ikke lige er til legetøjsfigurer, kan man også sætte sit lys i en gang ler og så ellers stikke diverse julekugler ind her og der, hele vejen rundt om, istedet for det traditionelle gran. Man kan enten bruge forskellige farver eller den samme farve, eller en helt speciel farve kombi, som man nu synes passer til ens bolig.
Adventskrens, flodhets,mm 023

image125. Den “Naturlige”
Her er der fokus på det naturlige look. Hvis man har have, park eller skov i nærheden, så kan man med fordel finde mos, kogler, grene sjove stykker bark, sten osv. Så arrengeres det rundt om kalenderlyset…og wupti så er man klar til at gå julen i møde.
IMG_5688

IMG_8447-0

 

Der er jo masser af gode ideer, man kan bruge…det er bare det der med at få dem :) her er der forhåbentlig 5 gode ideer til hvordan du nemt og hurtigt kan få lavet din egen jule kreation – på en moderne måde, så det passer til resten af indretningen.

Del gerne - Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on Pinterest