Derfor skal du vælge et ståltag

Går du og overvejer et nyt tag – og har du haft kigget på et ståltag? Så er du landet det rette sted. I denne artikel tager vi et kig på ståltaget og alle dens fordele og ulemper, så du kan beslutte, om et nyt ståltag er det rette valg for dig.

Fordele ved ståltaget

Der er en lang række fordele ved et ståltag:

  • Stål ruster, men ikke ståltaget. Ståltagplader har nemlig en belægning af enten plast eller metal, så du undgår at taget ruster. Hvis der er tale om en plastikbelægning, kan du få taget i et utal af farver.

  • Ståltaget kan fås i en rustfri version, når det indeholder mere end cirka 11 procent krom. Når ståltaget er rustfrit, er det yderst slidstærkt og kan modstå både vind og vejr. Rustfrie stålplader kan fås i mange farver og kan holde i lang tid, faktisk op til 100 år under de rigtige forhold.

  • Ståltaget er et godt alternativ til tegl, da det faktisk ligner det rigtig meget. Hvis man altså enten ikke har råd til et tegltag – eller tegltaget simpelthen ikke er en mulighed på grund af dens tyngde – så er et ståltag et rigtig godt alternativ.

  • Ståltage er nemme at vedligeholde. Det skal blot renses med en vandslange en gang imellem – og det behøver faktisk slet ikke renses, da mos og alger simpelthen ikke har gode leveforhold på et ståltag.

  • Ståltaget har en lang holdbarhed på 30-50 år, og det kommer i langt de fleste tilfælde med en garanti på helt op til 30 år.

  • Ståltaget er generelt billigere end andre tagtyper – især tegltaget. Et tegltag koster nemlig kun omkring 700-1000 kr. pr. kvadratmeter, hvor et tegltag normalt koster mellem 1400-2500 kr. pr. kvadratmeter.

Ulemper ved ståltaget

Der er dog også nogle enkelte ulemper ved ståltaget, som du bør være opmærksom på:

  • Ståltaget er overordnet set let at montere, når man sammenligner med andre tagtyper. Kombinationen af metalplader og tagdækning kræver dog professionelle håndværkere – hvis du altså ønsker et godt resultat. Du skal også være opmærksom på, at din forsikring ikke nødvendigvis dækker fejl og mangler, hvis du lægger taget selv.

  • Det er ikke alle, der kan få et ståltag. Du må kun få et ståltag, hvis din tagkonstruktion har tilstrækkelig med ventilation – ellers kan du risikere, at der dannes fugt og kondens på undersiden af taget.

Ståltaget har altså en del flere fordele end ulemper – men det hele kommer selvfølgelig an på, om dit hus egner sig til et ståltag. Vi anbefaler derfor, at du tager en uforpligtende snak med en dygtig tagdækker, inden du tager en beslutning.