Hvordan vælger man de rette blomster til haven?

Hvis du vil købe blomster til din have, er der flere ting, der skal tages op til overvejelse, inden du køber dine frø. Derfor er det naturligvis også et valg, der skal træffes med stor omhu. Af denne grund er det vigtigt, at du ikke forhaster det.

Har du ikke den store erfaring med køb af blomster, er det ikke sikkert, at du ved, hvad du skal have fokus på. Hvis det er tilfældet, er det nemt at komme til at træffe et forkert valg. For at undgå, at det bliver tilfældet, skal du have fokus på nedenstående.

1. Blomsternes placering

Dette er et punkt, som mange glemmer at tage højde for, når de køber blomster. Hvis du skal gøre dig forhåbninger om at få dine blomster til at trives, er det dog vigtigt at have fokus på dette. Du skal nemlig sikre, at blomsterne får tilstrækkeligt sol.

Blomster adskiller sig meget fra hinanden på dette punkt, hvorfor der er stor forskel på deres behov i forhold til sol. Der er mange blomster, der har brug for meget sol, hvis de skal vokse, mens andre faktisk kan tage skade, hvis de står for meget i solen.

2. Præferencer ift. udseende

I og med, at det er blomster, der gerne skal stå i din have i lang tid, er det også vigtigt, at du vælger ud fra dine ønsker til udseendet. Det vil nemlig ikke give meget mening at betale for frø til blomster, du ikke bryder dig om udseendet af.

Når du skal finde ud af, hvad dine krav til udseendet er, er der flere ting, der skal tages højde for. Først og fremmest skal du vælge ud fra dine egne præferencer, men du bør også forsøge at visualisere, om blomsterne passer godt ind i din have.

3. Behov for pasning

Der er også forskel på, hvor meget blomster kræver i forhold til pasning. Der findes blomster, der er meget svære at få til at trives, hvorfor det også kræver, at du bruger tid på det. Andre blomster er derimod nemme at have med at gøre.

Hvis du vil købe frø til haven, så se de økologiske frø hos Bland Selv Frø. Her finder du et stort udvalg, der indeholder noget for de fleste. Derfor er der også gode chancer for, at du kan finde nogle frø, der kan vokse sig til blomster, der falder i din smag.