Hvorfor vælge økologisk sengetøj?

Der er faktisk mange gode grunde til at vælge økologisk sengetøj. Det er sådan set lige meget, om du køber sengetøj til dig selv eller måske til dine børn. Økologisk sengetøj har nogle fordele, som du ikke får med sengetøj, der ikke er lavet økologisk.

For det første er økologisk sengetøj mere allergivenligt. Materialerne til det økologiske sengetøj er ikke dyrket med kemikalier – hverken som gødning eller sprøjtemidler. Dette kan nemlig sætte sine spor i materialerne, hvilket kan være allergifremkaldende. Du er på denne måde sikret, at du ikke får allergiske reaktioner af dit sengetøj – så længe du stadig vasker det med allergivenligt vaskemiddel, selvfølgelig.

For det andet er det også mere miljøvenligt at købe økologisk sengetøj. Som nævnt i det forrige afsnit, er økologiske materialer dyrket uden kunstgødning og sprøjtemidler. Derfor er der ikke brugt kemikalier, som kan sive ned i grundvandet. Grundvandet og den omkringliggende natur bliver derfor ikke forurenet af diverse kemikalier.

For det tredje giver økologisk sengetøj en mere stabil temperatur. Økologisk sengetøj er fremstillet af ubehandlede materialer, hvilket giver færre barrierer, der forhindrer, at den naturlige fugtighed i at trænge igennem. Derfor er det i økologisk sengetøj en naturlig gennemluftning, som giver din krop bedre mulighed for at ånde. Dette hjælper også med den naturlige nattesved, som kan give dårlig søvn.

Til sidst er det relevant at nævne, at på grund af den naturlige gennemluftning, behøver økologisk sengetøj heller ikke blive vasket så ofte. Det kan ofte være nok, at sengetøjet bliver luftet godt igennem. Når sengetøjet ikke skal vaskes så ofte, holder det også længere, fordi det ikke bliver slidt i vaskemaskinen. På denne måde sparer du faktisk penge i længden ved at bruge sengetøj i økologiske materialer – både på tøjvask og nyt sengetøj.

Du kan få meget forskelligt sengetøj i økologiske materialer. Blandt andet sælger mærkerne Midnatt og Studio Feder sengetøj lavet i økologisk sengetøj. Sengetøjet fås i mange forskellige farver og med mange forskellige mønstre – præcis som ikke økologisk sengetøj gør.