Sådan kan du slippe for kalk i vandet derhjemme

Har du et ønske om at blive fri for kalk i vandet derhjemme? I så fald er der flere måder at gøre det på. De fleste vælger dog at investere i en form for kalkfjerner anlæg.

At der er mange, der vælger denne løsning, er dog ikke ensbetydende med, at det er den rette. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at overveje alle muligheder.

Ydermere er det faktisk også vigtigt, at du overvejer, om det i det hele taget er en god idé at fjerne kalk fra vandet. Det vil nemlig føre en række konsekvenser med sig.

Få installeret et blødtvandsanlæg

Mener du, at det er det rette at fjerne kalk fra dit vand derhjemme, kan et blødtvandsanlæg være en god løsning. Det sørger nemlig for at fjerne kalk i vandet.

Det er dog værd at nævne, at det ikke er den billigste løsning. Alligevel er det denne løsning, de fleste ender med at vælge, hvilket skyldes, at den er effektiv.

Hertil skal det også nævnes, at det er et anlæg, der kan installeres de fleste steder. Er du sikker på, at du vil fjerne al kalk i vandet derhjemme, er det derfor værd at se nærmere på et blødtvandsanlæg.

Overvej om du overhovedet vil fjerne kalken

Det er meget vigtigt, at du overvejer nøje, om du skal fjerne kalken i vandet derhjemme. Selvom det kan virke som en god idé, er det ikke sikkert, at det er tilfældet.

Først og fremmest vil det, at du fjerner kalken fra dit vand nemlig medføre, at du øger risikoen for korrosion i dine rør. På sigt kan det føre til utilsigtet nedbrydning af dem.

Hertil har en undersøgelse også vist, at mangel på kalk i vandet kan øge risikoen for huller i tænderne. Disse ting skal du derfor have med i dine overvejelser, hvis du vil fjerne kalk i vandet.

Se i stedet nærmere på en Kalkknuser

I stedet for at fjerne kalk fra vandet, for at gøre det lettere at gøre rent, kan du vælge at investere i en såkaldt Kalkknuser.

Her er der tale om en enhed, der omdanner kalken i vandet til fint pulver. Det medfører, at det fortsat er i vandet, men at det nemt kan fjernes med en klud fra f.eks. din brusekabine.

Dermed sikrer du, at det er nemt at gøre rent, uden at ovenstående konsekvenser bliver en realitet. Derfor bør du bestemt overveje en sådan løsning i stedet for.