Sådan sparer du penge i din private bolig

Dette indhold er sponsoreret.

Får du tit elregninger, som er dyre? Og ved du ikke helt hvorfor? Så kan det være en god idé at få et overblik over dit elforbrug og undersøge forskellige elselskaber og deres priser.

Elpriser varierer fra elselskab til elselskab, og prisen afhænger af den enkelte elaftale. Derudover er priserne altid under udvikling og kan være svære at forudse. Så det er altid en god idé at holde dig opdateret omkring elpriser.

Der er heldigvis en masse, du selv kan gøre for at spare penge i din private bolig. Læs videre her for at blive klogere.

Dan dig et overblik, og skift elleverandør

Hvad bruger din husstand typisk af kilowatt-timer på et år? Hvordan har dit elforbrug udviklet sig det seneste år? Når du har dannet dig et godt overblik over dit forbrug, kan du bedre finde en billig aftale, fordi du nu har nogle konkrete tal at gå ud fra.

Prisen på el er ca. 2,25 kr. pr. kWh. Mange elselskaber har høje priser. Derfor kan det være en fordel for dig at skifte leverandør og få en elaftale, som er billig. Det vigtigste her er at gøre sit forarbejde og undersøge de forskellige elselskaber og deres priser. Elselskaber tilbyder nemlig forskellige aftaler. Der findes elselskaber, som tilbyder en pris på 121,06 øre pr. kWh.

Der findes forskellige prissammenligningssider, hvor du i forhold til dit forbrug kan se, hvilke leverandører der kan give dig det bedste tilbud og den bedste pris. Det bedste tilbud, du finder, kan du med fordel sammenligne med din nuværende pris. På denne måde sikrer du dig, at du rent faktisk kommer til at spare penge.

Hvilke priser er der?

Når du skal skifte elleverandør, skal du tage stilling til, om du vil have en fast pris eller en variabel pris. Vælger du at betale en fast pris, betaler du månedligt et fast beløb. Vælger du at gå med en variabel pris, kan du forvente, at priserne vil falde og stige. Det skyldes, at priserne følger markedet.

Med en fast pris får du sikkerhed, fordi du kommer til vide, hvad du skal betale fx pr. kvartal, men det kommer muligvis til at koste lidt mere. Med variable priser kan du opleve, at prisen på din strøm stiger, men at din månedlige udgift er lav.

Der er elselskaber, som opererer med variable lavpriser, hvor markedsudviklingen bliver fulgt, og elprisen sættes lavt til fordel for kunder.

Spar på strømmen

Fylder du ikke opvaskemaskinen og vaskemaskinen helt op? Står apparater som TV eller computer tændt, selvom du ikke bruger dem? Har du lyset tændt, selvom du faktisk ikke har brug for det? Bruger du tørretumbleren meget? Hvis du kan nikke genkendende til disse ting, er de højest sandsynligt medvirkende til, at din elregning er høj.

Dit eget strømforbrug kan altså også være én af grundene til, at du betaler meget for el. Det afhænger altså ikke kun af din leverandør. Ved fx at fylde vaskemaskinen helt op, når du vasker tøj, tørre tøj udendørs og slukke for forskellige apparater, når du ikke bruger dem, kan du spare på strømmen.

Ved at sammenligne elpriser, skifte elleverandør og slukke for ubrugte apparater kan du altså få en lavere elregning.