Skal du i gang med at renovere din stue?

Skal du i gang med at renovere din stue? Så er det vigtigt, at du gør dig rigtig mange overvejelser. Det er altid godt at renovere, da det øger en boligs pris, hvis du skal sælge på et eller andet tidspunkt. 

Dog kan det virke overvældende at gå i gang med så stor en opgave. Men hvis du deler processen op i flere trin og tager dig god tid, bliver det måske mere overskueligt. Så start stille og roligt med nedenstående trin.  

Fastlæggelse af et budget

Du bør starte med at fastlægge et budget, så du ikke pludseligt står og ikke kan færdiggøre projektet, fordi du har brugt for mange penge. Som det første skal du altså finde ud af, hvor mange penge du har til at renovere din stue. Det er nemlig også med til at afgøre, hvilke materialer du har råd til. Ønsker du eksempelvis fliser i jura marmor, kan du se, om dit budget kan klare dette.

Er der råd til en professionel?

Når du har fastlagt et budget, kan du ligeledes få svar på, om du har råd til at hyre en professionel til at stå for renoveringen, eller om du selv skal i gang med dette projekt. Du sparer naturligvis en del udgifter til håndværkere ved at gøre det selv. Men har du tiden og færdighederne til at stå for det hele selv?

Tænk på indretningen

Inden du går i gang med dit renoveringsprojekt, skal du tænke over, om det kan være en god idé at gøre stuen større ved at inddrage et rum således, at du får mere plads.