Derfor er det vigtigt at være med i en fagforening

Hvis du ikke er medlem af en fagforening, er der gode grunde til at genoverveje denne beslutning. Selvom størstedelen af danskerne er medlem af en fagforening, er der stadigvæk mange, som endnu ikke er medlem. Folk har deres forskellige årsager til dette og ingen kan tvinges til at være medlem af en fagforening. Men, for dem som har oplevet støtten fra en fagforening i svære situationer, er det ikke svært at se værdien i fagforeningerne. Hvis du vil vide hvorfor fagforeningerne måske er vigtigere end du tror, kan du med fordel læse videre i denne artikel.

Findes der gode grunde til ikke at være medlem i en fagforening?

Der kan være flere årsager til, at forskellige mennesker fravælger medlemskab i en fagforening. Det kan være, at de arbejder i udlandet og er ansat i en udlandsvirksomhed. Dette er forhold, som kan komplicere medlemskab i en fagforening. Det kan også være, at du er selvstændig og derfor ikke har fundet den rette fagforening. Måske tror du, at der slet ikke er fagforeninger som varetager de selvstændiges interesser? Dette er dog ikke tilfældet. Men, ikke desto mindre findes der legitime årsager til at ikke være medlem af en fagforening?

Nogle grunde er bedre end andre

Undersøgelser viser dog at langt de fleste ikke er medlem i en fagforening, fordi de ikke ønsker at betale den månedlige ydelser. Man er i sin ret til at tage disse beslutninger, men man skal også være bevidst om konsekvenserne. Hvis du oplever problemer med arbejdsforholdene på din arbejdsplads, har du f.eks. ikke et sted at tage disse problemer til – i hvert fald ikke i lige så høj grad som en person med medlemskab. Derudover bliver du ikke en del af de automatiske lønforhandlinger på dine vegne, som din månedlige ydelser betaler for. Hvis du vil blive medlem eller skifte, så se de bedste fagforeninger her.