Er du lige flyttet i ny bolig og startet på dit første ”rigtige” arbejde? Læs med her

Du er måske helt nyuddannet og er lige flyttet ind i din nye bolig. Du er superklar til det nye, der skal ske nu, og du har måske længe været træt af at skulle læse i bøger fra morgen til aften. Nu er du ikke længere studerende, og selvom det kan være en meget ambivalent følelse, så er du måske også bare meget klar til at komme videre. Du har endda også fået dit nye arbejde, så du glæder dig enormt meget til alt det, der nu skal ske.

Husk a-kasse

Der er mange, der allerede bliver meldt ind i en a-kasse, mens de er studerende, men hvis du ikke har gjort det, er det en god idé at få meldt dig ind. Der findes mange forskellige a-kasser, og du skal have valgt den rigtige for dig – klik og find a-kasser her. Hvis du skulle blive fyret eller pludselig stå uden job, så er du sikret en indkomst, og det er det, som a-kassen kan hjælpe dig med.

Noget du drømmer om?
Nu hvor du i mange år har været på SU, kommer du jo til at få en højere indkomst, når du begynder på dit nye job. Det giver også langt flere muligheder i dit budget, og du får pludselig plads til at lave mange forskellige ting.

Det betyder også, at du kan begynde at tænke over, om der ikke er noget, som du længe har drømt om, men ikke haft råd til. Det kan være den taske der, som du tit har snakket om, eller det kan være en rejse. Disse ting har du langt nemmere ved at spare op til nu, og når du lige er blevet uddannet, så kan det være fedt at forkæle sig selv lidt i starten.