Her er køkkenknivene, du skal have

Nu findes der mange forskellige slags knive til køkkenet – så mange at det kan være svært at holde styr på dem alle. Lad os starte med finde brødkniven frem, for den er trods alt altid til at kende på den rillede æg. Sådan en kniv er selvsagt det redskab, du skal ty til, når du vil skære rundstykker ud i halvdele, uden du risikerer at ende med en kæmpe brødbyld på den ene og et krater på den anden.

Få en Miyabi 5000FCD

Andre knive til køkkenet tæller forskærerknive, du bruger til at skære større stykker kød ud, og de smalle udbenerknive til at partere kød og fjerne såvel knogler som sener fra det. Hvad gør du så med grøntsagerne? Her kan du fx finde en Miyabi 5000FCD, der har en meget skarp æg, der gør det nemt at skære gennem kød og grøntsager. Passer du ordentligt på sådan en kniv, så har den lang levetid.

Pas på din køkkenkniv

Det er vigtigt, at du ikke beskadiger knivens æg ved at ridse den med skurenylon, som stål ikke kan tåle. Det vil sige, du ikke skal bruge en køkkensvamp med grøn eller sort skurenylon, men godt kan bruge skurenylon af en lysere farve, fx blå – eller hvid hvis du virkelig ønsker at være forsigtig. Efter endt vask af din stålkniv er det i øvrigt vigtigt, du tørrer den så hurtigt som muligt for at undgå rust.

Husk urtekniven

Nå, men udover en Miyabi 5000FCD- eller lignende kniv til kød og grønt får du også brug for mindre urteknive, når du ønsker at bruge friske krydderurter i en ret. Dem kan du håndtere noget nemmere end de ovenfor nævnte knivtyper, hvilket også gør dem velegnede til præcisionsarbejde. Ønsker du at blive en god kok, skal du have de rette remedier til jobbet – det vil bl.a. sige de rette køkkenknive.