Sådan organiserer du dit viktualierum

Et viktualierum, også kaldet spisekammer i diverse Astrid Lindgren fortællinger, er den optimale måde at opbevare sine mad- og drikkevarer på. Mørkt og køligt klima sikrer både konserves og andre madvarer de optimale forhold til at blive opbevaret. Rummet er kendetegnet ved at indeholde en stor mængde madvarer – en mængde der ofte ikke er plads til i almindelige køkkener. Det store problem kan derfor opstå i organiseringen af rummet. Det skal være overskueligt at finde frem til lige det krydderi, man står og mangler, så man ikke bliver væk i sit viktualierum.

En fryd for øjet

Næsten uanset hvem man spørger, så foretrækker mennesker orden frem for kaos. Og specielt orden i et køkken kan gøre enhver husmor glad. Snorlige rækker med krydderier, kasser og opbevaringsbokse, så man nemt kan komme til sine ris og pasta og perfekt organiseret konserves – det er bare en fryd for øjet. Men hvordan sikrer man denne orden? Hvordan undgår man, at når man har hentet en enkelt dåse majs, så ligger resten ikke i et kaos på gulvet som dominobrikker, der har væltet hinanden over?

Kasser i alle former og størrelser

En måde man kan sikre orden på, er ved at sørge for, at man nemt kan komme til sine madvarer. Man kan forsøge at undgå at stable for mange ting ovenpå hinanden og ikke gemme for mange varer bag hinanden. En anden løsning kunne være at anskaffe sig opbevaringskasser, der netop er skabt til organisering i for eksempel viktualierum. Kasser der ofte er gennemsigtige, så man nemt kan orientere sig om, hvad der er hvor, og som er bygget til nemt at kunne åbnes og lukkes. Man kan få kasser i alle størrelser og former, som passer til ethvert behov. Så slip din indre OCD løs, og organiser dit viktualierum på en måde, der kan tilfredsstille selv det vildeste ordensmenneske.