Sådan skal du drikke din vin

Vin uanset om det er rødvin, hvidvin, rosé eller noget helt andet, er en fantastisk oplevelse. Det er hyggeligt og en fornøjelse at drikke, vel og mærket, hvis du gør dig nogle få overvejelser, inden du drikker de ofte dyre dråber.

Du kan drikke vin uanset årstid, og uanset om du spiser mad til eller ej. Rødt kød og en god rødvin er perfekte sammen, og det samme gælder en fiskeanretning og hvidvin. Men hvilken vin er bedst til ost, hvilken vin passer til dessert, og hvad med vinen til andestegen Mortens Aften?

Lige her giver vi dig en lille guide til, hvordan du finder en god vin, der kan matche det du skal have på din tallerken. Det gælder uanset om der er tale om en andesteg eller om det handler om ris a la manden juleaften.

Når du skal vælge en vin, er det vigtigt at vælge en vin, der ikke overdøver maden – det samme gælder omvendt. Generelt findes der seks uskrevne regler, for hvad der passer bedst sammen.

Lette retter passer sammen med lyse vine, til de kraftige retter passer den kraftige mørke vin bedst. Fede retter, for eksempel anden Mortens Aften, passer godt sammen med vin med en høj syre.

Har du gæster på besøg til en god middag, vil du sikkert afslutte middagen med en lækker dessert. Vil du servere vin dertil, bør du vælge en sød vin. Det kan være Portvin, men det kan også være en sød vin, i form af Muscat vin eller en sød Asti.

Køb online her, eller klik dig igennem det store udvalg af lækre vine. Mon ikke du kan finde et par eller tre der falder i din vin-smag?