Hvad er det bedste gulv til sommerhuset?

Sommerhuset er et sted, der emmer af hygge, sommer og sol. Det er et sted man kan flygte til, når man har brug for at komme væk fra den travle hverdag. Det er et sted, man får lov til at slappe af og få gang i den seriøse hygge. Derfor skal indretningen af sommerhuset også have stemningen af hygge. Det er et sted, som helst skal kræve minimalt – der er allerede så mange ting, der skal ordnes, når man er der. Gulvet i sommerhuset er blandt andet én af de ting, som er en god ide at være opmærksom på, så du skal vedligeholde det mindst muligt.

Er du ved at renovere dit sommerhus og overvejer derfor, hvilket gulv det er mest praktisk at have, så får du lidt hjælp til at finde ud af det her:

Slid
Dit gulv i sommerhuset skal helst være slidstærkt, så det ikke kræver den store vedligeholdelse. Når først du har skiftet gulvet, skal det helst holde i mange, mange år, så du ikke behøver at tænke på det.

Fugt og snavs
Det er også en rigtig god ide at få et gulv, som er modstandsdygtigt over for fugt og snavs. Gulvet bliver udsat for bare fødder, der har været i vand – om det er havet eller en form for vandkamp – samt beskidte fødder, der har været udenfor. Du skal derfor helst have et gulv, som ikke tager nemt imod fugt og er nemt at rengøre.

Farven på gulvet
Farven på gulvet er også en god ide at overveje, inden du lægger nyt gulv i dit sommerhus. Lyse, smukke gulve er populært til sommerhuse, da disse bringer mere lys ind, og generelt bare er dejlige om sommeren. Sommerhuset skal helst ikke virke for mørkt, da det helst skal emme af sommer og sol.

Generelt er vinylgulve og laminatgulve gode til sommerhuset. Både fordi de er slidstærke og kan overfladebehandles, så de ikke kræver den store vedligeholdelse. Derudover findes de i mange forskellige designs, så det er forholdsvist nemt at finde et gulv, der passer til lige præcis dit sommerhus. Har du brug for hjælp eller inspiration til dit gulv i sommerhuset kan du med fordel kontakte Gulvhåndværk, da de altid er klar til at hjælpe dig med at finde det perfekte gulv – både til huset og sommerhuset.