Hvad er fordelene ved et trægulv?

Du står måske og skal have lagt et nyt gulv i din bolig, men er kommet i tvivl om, hvilken type gulv det i grunden skal være. Denne artikel har til formål at opliste de største fordele ved en klassisk form for gulv, nemlig trægulve. Hos gulvhåndværk.dk har de et kæmpe udvalg af flotte trægulve, tag kontakt til dem i dag for et uforpligtende tilbud. Men tilbage til sagens kerne, hvad er egentlig de største fordele ved at få lagt et trægulv? Det vil blive udlagt herunder.

En fryd for øjet

Den første fordel er, at trægulve vil forbedre dit hjems udseende betydeligt. Trægulve tilfører ikke bare et strejf af elegance, men også varme til din bolig. Mange husejere mener, at det at have trægulve også giver fornemmelsen af mere plads, altså, at trægulve får hjemmet til at virke større.

Den anden fordel er, at trægulve er nemme at vedligeholde og nemme at gøre rene. Trægulve kan blive fejet, støvsuget eller damprenset for at fjerne skidt og snavs fra gulvene. Trægulve er også betydeligt mindre tilbøjelige til at blive plettede, end hvis du for eksempel anvender gulvtæpper.

Den tredje fordel er, at trægulve er stærke og holdbare, hvorfor de ofte er førstevalget for husejere, der ønsker, at deres gulve skal holde sig pæne i lang tid. Selvfølgelig kan trægulve blive ridsede eller få buler, men det er ikke let at gøre dette ved dem. Hvis du passer ordentligt på dine trægulve, kan de hårde overflader holde i årtier.

Den fjerde fordel ved trægulve er, at de faktisk tilfører værdi til din bolig. Når det engang bliver tid til at sælge huset (eller hvad end du nu måtte bo i), så vil købere oftere betale mere for et hus med trægulve end for et hus med for eksempel tæpper på gulvene. Trægulve kan altså potentielt få dit hus solgt hurtigere, end hvis du har gulvtæpper.

Den femte grund er, at farven på et trægulv ikke falmer med tiden, i modsætning til for eksempel tæpper, som ofte mister deres oprindelige farve over tid. Det problem har man ikke med trægulve, de holder i mange år og skal meget sjældent erstattes.

Forbedring af indeklimaet

Den sjette og sidste grund til, at trægulve er et godt og sikkert valg som dit gulv, er, at du får bedre luftkvalitet med trægulve. Tæpper fanger støv, pollen, allergener og anden partikulær materie i dets stof, hvilket gør dem til enhver allergikers mareridt. Det gør trægulve ikke, så hvis du har allergi, er trægulve et must. Trægulve samler i det hele taget relativt lidt støv og materie i forhold til de fleste andre gulvtyper, så hvis du installerer trægulve, vil din næse og dit åndedræt takke dig.

Disse er nogle af de vigtigste fordele ved at vælge et trægulv. Det er blot om at række ud efter en ekspert, der kan installere disse for dig, så du kan få del i alle disse fordele ved trægulve. Trægulve er en klassisk, stilren, holdbar og sund form for gulv, så vælg trægulve med ro i maven. Det vil du ikke fortryde.