Hvorfor vælge økologisk bomuld?

Økologisk bomuld er produceret uden farlige kemikalier, hvilket holder jorden, luften og vandet fri fra forureninger der er årsag til skadelige konsekvenser for miljøet og mennesker. Økologisk bomuld udgiver seksogfyrre procent mindre CO2 end produktion af almindeligt bomuld. Ved produktionen af økologisk bomuld bliver der også brugt meget mindre vand end ved alternativet. Der er brug for mindre vand til at få det organiske materiale til at vokse, hvilket ofte er dækket af regnfald. Derudover bruger producenterne af økologisk bomuld gavnlige insekter der udreder skadedyr. Det gør de i stedet for at anvender skadelige kemikalier, hvilket gavner biodiversiteten. Ved at støtte produktionen af økologisk bomuld, er du også med til at sikre bedre arbejdsforhold for bomulds farmer, fordi denne produktion er bedre reguleret.

De kemikalier der bliver brugt i forbindelse med almindelig bomulds produktion, er også blevet linket til at give hudallergier. Mange der skifter til økologisk bomuld, beretter om en stor forbedring af deres hud. Da bomuld ofte bliver brugt til både tøj og sengetøj, der er i tæt kontakt med vores hud hele døgnet rundt, er det vigtigt at tænke på hvordan det er produceret og hvilke kemikalier der er blevet brugt.

Midnatt er et svensk brand der laver tekstiler til hjemmet af økologisk bomuld til både børn og voksne. De kombinerer et neutralt og moderne look med den miljøbevidste tilgang. Det er et brand der holder sig til det nordiske look – simpelt, råt og elegant. Det Stockholm-baserede brand har sit udgangspunkt i stifterne Josephine Blix og Louisa Hammarbäcks baggrunde som journalister med sans for det æstetiske. Efter mange års erfaring med interiør-magasins verdenen ville de give sig i kast med det æstetike i bæredygtige rammer.

Sengetøjet de producere er behageligt, blødt og 100 procent økologisk. Alt sengetøjet har en stenvasket finish, hvilket giver det brugte stof en flot struktur og sørger for at det forbliver blødt.