3 tips til at gøre din indretning mere charmerende

Når man flytter ind i en ny bolig, kan man hurtigt føle sig lidt skyndt på – ikke kun når det gælder udpakningen, men især også når det gælder indretningen. Tomme rum og tomme vægge kan hurtigt få hele boligen til at føles kold – og af den grund kommer man måske til at fylde rummene og væggene med ting, man i virkeligheden ikke er så vild med. Det kan hurtigt ende med en indretning, der ser lidt ens ud og mangler charme. Det er især tilfældet, når boligen udelukkende er indrettet med nye ting. Det kan dog være svært at finde ud af, hvor man skal starte, hvis man gerne vil have mere charme i indretningen. Vi har derfor her samlet 3 tips til, hvordan du kan gøre din indretning mere charmerende.

Inddrag planter

Planter har længe været en populær tilføjelse til den moderne indretning – og i dag er ingen undtagelse. Planter har nemlig den exceptionelle egenskab, at de kan give mere liv og farve til en bolig, der ellers godt kan virke lidt tom – eller blot minimalistisk. Det er derfor det perfekte valg, hvis du gerne vil have mere charme ind i din indretning. Der findes et utal af forskellige planter, som du kan pryde din lejlighed med alt efter dine krav. Der findes f.eks. planter, som kræver masser af sollys og som derfor gerne skal stå et sted, hvor den bliver eksponeret for det – og så findes der også planter, som trives fint i skygge. Derudover findes der også planter, der kræver en del pleje, og andre planter, der faktisk kun skal vandes i ny og næ. Det er vigtigt, at du gør dig overvejelser over, hvad du har brug for, inden du går amok i havecentret.

Vælg genbrug, retro og antik

Indretningen kan hurtigt komme til at virke kold og kedelig, når den udelukkende består af nye møbler. Det er derfor altid en god idé at inddrage elementer, der ikke er helt nye. Det kan være alt fra genbrugsfund og retroartikler til antikke og gamle møbler. Det bryder nemlig med det ”fine” og giver indretningen en charme samt et element af hygge, som nye møbler og andre genstande simpelthen ikke kan. Vi anbefaler derfor, at du dropper turen i IKEA og i Jysk og i stedet går på jagt i genbrugs- og retro-samt antik butikker for at finde elementer, som ingen andre har, der kan bryde med den kolde indretning, som de nye møbler har skabt.

Brug farver

Den nordiske indretning er karakteriseret ved dens minimalisme, og det gælder især på farveskalaen. Det kan hurtigt gøre indretningen kold og få hjemmet til at virke ubeboet, som noget i en boligmagasin. Det er derfor en god idé at indrette hjemmet med farver. Det kan være alt fra pyntepuder og plaider i en bestemt farvepalette og helt til at male væggene. Det afhænger alt af, hvor modig du er i forhold til farverne. Det kan være en god idé at sætte sig ind i de forskellige farver, deres betydning og deres udtryk, inden man vælger farver, så man ikke ender med for stærke farver i et rum, der ellers indbyder til afslapning.