Kan du selv ombetrække dine møbler?

Det er ikke fordi, at der ikke er nogle, der ikke selv ombetrækker deres egne møbler. Men det er måske noget, som de færreste går i gang med. Derfor skal du heller ikke skamme dig over, hvis du også kan synes, at det lyder som et uoverskueligt projekt. Hvis du selv skal i gang med at ombetrække, så kræver det f.eks. også, at du har det rigtige udstyr som noget, du kan hæfte stoffet fast med, så det kommer til at sidde flot og stramt.

Du kan få hjælp til ombetrækning

Det er som sagt ikke fordi, at det ikke kan lade sig gøre at ombetrække sine møbler. Det er bare ikke altid, at det bliver så pænt. Det er klart, at man vælger at gøre noget ved sine møbler, fordi man gerne vil have et andet udtryk, og fordi man ikke er tilfreds med det nuværende udseende. Her kan ombetrækning virkelig være med til at gøre en stor forskel. Men det skal også være en forskel, der virkelig er pæn!

Du sparer dig selv for tid og muligt slid

Det er ikke altid en god idé, at man bare kaster sig ud i en opgave, man ikke har prøvet før bare for at håbe, at det går. Det kan særligt være en dårlig idé, hvis man giver sig i kast med at ombetrække en stol, der er et arvestykke, eller som der har en speciel sentimental værdi for én. Har du ikke forstand på, hvordan du ombetrækker dit møbel, så kan du nemt komme til at slide det møbel, som du ellers forsøger at gøre smukkere. Derfor kan det være en fordel at efterlade opgaven til de professionelle.

Du kan øve dig

Men det er klart, at der er meget, man kan lære, hvis man øver sig nok på det. Derfor kan det altid være, at du skal vælge at starte med at købe nogle billige møbler og en hæftemaskine, så du kan se, om det er noget, du kan lære med tiden. Det er nemt at finde gamle klæder i genbrug, som du kan bruge til at ombetrække med. Det kan være, at du bliver bidt af det. Det kan også altid være, at du selv kan påtage dig de mindre opgaver, og så overgiver de lidt større opgaver til nogle andre, der har arbejdet med det i mange år. Der er ingen, der siger, at det ene behøves at udelukke det andet.