Guide: Sådan kommer du i gang med din nye fliseterrasse

Hvis du har en have, men endnu ingen terrasse, så er det ikke for tidligt at begynde at lave en. En terrasse er nemlig brugbar i rigtig mange situationer. Det er der, hvor du kan sidde og slappe af på sommerdage eller samle din familie til en grillaften.

Du kan lave en terrasse i forskellige materialer, men her får du en guide til at lave en fliseterrasse.

Udvælg et passende sted til din terrasse

Du er først og fremmest nødt til at finde ud af, hvor din terrasse skal være henne. Det handler om at finde et passende sted i din have, hvor du får mest muligt brug ud af den. Derfor skal du bl.a. tænke over, hvor der er mest sol og mindst vind.

Desuden skal du tage stilling til, hvor stor den skal være. Det er en god idé at måle op i din have, så du er sikker på, at den kan være der, hvor du har lyst til, at den skal være.

Find nogle flotte fliser

Næste step er at finde nogle fliser, som falder i din smag og som passer ind i din have. Fliser kommer i forskellige størrelser, farver og teksturer, så der er mange muligheder. Du kan bl.a. også tænke over, hvad der passer bedst til dit hus.

Du kan også tænke over, hvad der er nemmest at arbejde med. Helt små fliser tager længere tid at lægge, men meget store fliser er også svære at have med at gøre. Derfor er en mellemting ofte et godt valg. Det er en fordel at tage ud i nogle forretninger og kigge på fliser. På den måde får du en bedre fornemmelse af dem, end hvis du kigger online f.eks.

Gør din have klar til din terrasse

Når du har udvalgt et sted i din have og nogle flotte fliser, så er du klar til at lægge din nye terrasse. Det kræver, at du graver ud til din terrasse, hvis du har græs f.eks. Derudover skal du jævne jorden med sand, så din terrasse bliver helt lige. Du kan finde flere forskellige instrukser til det online, men hvis du tager én ting ad gangen, så er det ikke kompliceret.

Hvis ikke du har mod på at lægge din terrasse selv, kan du altid kontakte en brolægger eller gartner, der har forstand på netop det. Det vigtigste er, at du får et godt resultat ud af det, og at du bliver glad for din nye terrasse.

Hold din fliseterrasse vedlige

Hvis du gerne vil holde din nye terrasse pæn fremover, så er det en god idé at have fliserens på lager. Til en start ser din terrasse naturligvis ny og flot ud, men lige pludselig begynder der at vokse alger og flisepest. Det kan du heldigvis fjerne med fliserens, så den bliver flot at se på igen. Når dine fliser begynder at se beskidte ud, er det bare at rense dem, så de kommer til at se ud nærmest som nye igen.