Havetip: Derfor har du brug for en robotplæneklipper

Work smarter, not harder, siger ordsproget – og når det kommer til at holde haven og huset flot, kan vi kun erklære os enige. Som husejer er der som om, der hele tiden opstår nye småproblemer – og smider man en græsplæne oveni, bliver vedligeholdelsen hurtigt til fuldtidsarbejde.

Men det behøver slet ikke at være så hårdt arbejde at få den have, du drømmer om. Det handler bare om at investere i det rigtige udstyr, og her kommer robotplæneklipperen ind i billedet. De små apparater har eksisteret siden slutningen af 60’erne, hvor de var væsentligt større og meget mere højlydte – men der er sket meget siden. I dag er de små, stille og alt i alt en yderst stabil hjælp til drømmehaven. Læs mere om, hvad den rigtige robotplæneklipper kan gøre for dig, her på siden.

En veltrimmet græsplæne hver dag

Med en robotplæneklipper er du sikker på, at græsplænen altid viser sig fra sin bedste side. Om så klokken er seks på en sommermorgen, hvor græsset vokser med lynets hast, eller det er en sjaskvåd efterårsdag, hvor det sidste, du gider, er at slå græsset selv – så har robotplæneklipperen styr på det. Det eneste, du skal gøre, er at sørge for at indstille den rigtigt, børste løst græs væk en sjælden gang imellem og udskifte knivene efter behov (hvilket vil sige 1-3 gange pr. sæson). Langt de fleste robotplæneklippere kan styres med en app, støjer nærmest ikke, er allergivenlige, de efterlader ingen kørespor på din plæne – og så triller de helt selv tilbage i ladestationen, når de har brug for et hvil efter endt arbejde.

Tid til det vigtige i hverdagen

Ud over, at en robotplæneklipper er et utroligt sjovt stykke teknologi at have i sin have – og helt sikkert en kilde til massere af god underholdning for ejere af nysgerrige hunde – så giver den også tid til en lang række vigtige aktiviteter i hverdagen. Når du ikke selv skal bruge timer på at tøffe rundt med en plæneklipper i haven, er der lige pludselig tid til f.eks. at tonse rundt og spille fodbold, rundbold, badminton – eller noget helt andet – på plænen med venner og familie. Inviter kammeraterne på grillaften og betragt robotplæneklipperens arbejdsgang over et glas vin. Eller bliv indenfor på en kold aften og nyd synet af en veltrimmet græsplæne ud af vinduet – helt uden, at du har skullet røre en finger.