Sådan gør du din have sommerklar

Vi nyder i Danmark at gå i haven, når det er godt vejr. Både at gå og pusle rundt med diverse småprojekter, men også at bruge vores haver til sociale anledninger. Når det endeligt er godt vejr i Danmark, så skal det jo udnyttes. Hvis du er et havemenneske, så er du sikkert allerede i gang med at planlægge, hvordan din have skal se ud til sommer. Hvis du mangler lidt inspiration til dette, kan du med fordel læse videre i de følgende to afsnit.

Tænk i andet end kun blomster og planter

Blomster og planter er selvfølgelig en stor del af de fleste danskeres have. Men nogle gange kan det være meget smart, at tænke i mere materielle baner. Hvordan ser dine havemøbler ud? Kunne du trænge til en ny havebænk? Hvis dette er tilfældet, kan du eventuelt se denne top-10 over mest populære havebænke. Eller også kunne du bruge en hængekøje eller måske noget helt andet? Materielle ting kan i mange tilfælde være et skønt supplement til blomsterne og planterne.

Øg biodiversiteten i din have med et havebassin

Hvis du elsker at få besøg af forskellige dyr i din have, så vil du formentlig blive glad for et lille havebassin. Biodiversiteten betyder i hverdagssprog hvor mange forskellige slags dyr, der besøger din have. Og her vil et lille havebassin tiltrække en masse nye arter. Det vil udover frøer, tudser, salamandere, skøjteløbere og andet småtteri også betyde, at du øger dit fugleliv i haven. Du kan også købe et par fisk til dit havebassin, hvis du finder dette interessant. Et havebassin kan derudover også lægge op til, at du køber et par pyntegenstande, som kan gøre din have endnu flottere. Du kan eksempelvis have et springvand tilknyttet dit havebassin. Det behøver ikke at være vildt og voldsomt men blot sørge for, at der er lidt bevægelse i havebassinet.